Iniciem una nova temporada i ho fem amb molta empenta . Les comunicacions al Fòrum durant els dies previs a la regata convocada pel Club de Vela Palamós  ja evidenciaven  que, després del llarg interval estiuenc, aquesta era una cita molt esperada per tothom.

regata Palamós Fotos: Albert Cunill

Primera Jornada

primera jornada  Fotos i video : Nacho Moya

Un cop inscrits els 12 regatistes participants i després d’observar les “novetats” anunciades (algunes al més pur estil Copa América) al pantalà es respirava un magnífic i prometedor ambient de regata IOM amb la presència entre la flota de nous regatistes i també de futures incorporacions.

Les proves de Dissabte van començar  cap a les 12,00 després que el comitè balissés un triangle olímpic  molt llarg i amb una  línea de sortida ample però bastant  allunyada de la zona de control.  Aquestes 2 característiques afegides al tràfic d’embarcacions i a la onada que rebotava al pantalà creaven unes condicions de navegació noves per a molts patrons i afegien un plus de dificultat sobretot per la poca visibilitat en la marca de sotavent.

La classificació parcial al final d’aquesta jornada ja perfilava clarament les places de podi amb en Toti encapçalant la classificació però a només 2 punts del segon i tercer classificats (Oscar March i Joan Conesa). Situat a 6 punts del podi quedava com a 4 classificat l’Oriol Forn que acabava la jornada signant un magnific primer lloc.

Una mica més allunyat del grup capdevanter  en Josep Massó, va aconseguir situar el seu nou i flamant "Topiko" en la  5ª posició. Un cop solventats alguns problemes amb el seu aparell 1, acabat de muntar el dia abans (i que el van portar a descartar les 3 primeres proves), va mantenir una excel.lent progressió que va culminar amb un primer lloc i un tercer lloc a les 2 proves que tancaven la jornada.

A La resta de posicions tampoc  res estava decidit ja que el  Sergi  (sisè) , en Pau, en Xavi , i en Bernat (novè) quedaven separats per només 9 punts de diferència.

La cua de la classificació quedava encapçalada pel debutant Miquel Colomer que va poder competir amb el seu "Catfree" ja “rodat” per en Josep  i que va aconseguir superar a la classificació a un Ignacio que en aquesta jornada va estar perseguit pels problemes mecànics però que encara no ho havia dit tot...

En Giulio tot i formalitzar la seva inscripció va preferir no estrenar el seu nou "Disco" a la espera d’agafar més confiança en el seu pilotatge.

Jornada de Diumenge

Amb tot encara per decidir el pantalà oferia, ja des de primera hora, un ambient magnífic amb la incorporació del Cuco i també amb la presència de la Mercè i l’Albert a qui algú (amb molt mala intenció) va penjar una càmera al coll...

Vam poder començar la setena prova una mica més aviat i en un camp de regates més reduït i proper al pantalà. La linea de sortida també estava més ajustada a les dimensions de la flota i això va permetre veure sortides molt ajustades. Tot plegat permetia una millor visibilitat encara que al pujar la intensitat del vent la onada i el rebot que provocava també incidien amb més intensitat en la navegació dels nostres vaixells.

La lluita anunciada al capdavant es va decidir finalment per petits detalls alguns dels quals van generar una certa polèmica, especialment a la marca de sobrevent,  però la veritat, és que el resultat final va estar molt obert fins la darrera prova com ho demostra l’empat a punts entre els 2 primers classificats (Joan Conesa i Jordi Gelabertó) seguits de prop pel "Ghost" de Oscar March a només 2 punts de diferència.

L’Oriol va defensar amb comoditat la seva quarta posició alternant regates de podi amb resultats més discrets, mentre en Josep defensava amb la seva regularitat un cinquè lloc que va estar a punt de perdre davant l’espectacular embat de Xavi Cunill que va arrencar la jornada amb una merescuda victòria que el convertia en el sisè patró en aconseguir un primer lloc i que el van situar a només un punt d’en Josep.

La lluita a partir d’aquesta posició va venir marcada per uns resultats més discrets per part d’en Sergi  que, tot i el seu esforç per afinar-lo, no acaba d’estar satisfet amb el rendiment del seu "Azetone" i va cedir un lloc davant l’empenta d’en Xavi, i també per la recuperació d’en Bernat i sobretot del  Ignacio que, un cop recuperat el control de la seva “canya”, va poder remuntar fins a la novena posició signant un quart lloc a la vuitena prova que fa justícia al seu nivell.

En Pau va començar la jornada amb un DNS obligat per les seves "responsabilitats paternes" però també va ser més irregular, probablement a causa de l’augment en la intensitat del vent que feia massa ardent el seu vaixell.

En Miquel va seguir la seva presa de contacte amb al Catfree tot i que es va notar l’absència de l’Agustí (el seu tàctic). Per la seva banda en Cuco tot i que no va poder participar Dissabte a causa d’un incident domèstic  no va faltar a la cita i amb dos sisens llocs va presentar la seva candidatura per incorporar-se al capdavant de la flota.

Finalment cal destacar la magnifica acollida que la nostra classe ha rebut per part de tots els membres del Club de Vela Palamós i esperem poder retrobar-nos al proper any per disputar una segona edició d'aquesta prova.

Podeu veure la classificació final aquí.

Top