O com dirien els The Doors... “Skippers on the storm” Jornada cinquèna del Circuit Catala de la classe Un Metre de Radiocontrol i les coses es posen regata rera regata més apasionants!

 

skippers on the storm
fotos : Jordi Planas 

 

El dia ha estat climatologicament complert, trams de sol, núvols, breus ratxes de vent que feien crear dubtes sobre els trimatges als patrons i sobretot la pluja que s’ha estrenat en el nostre Circuit, però que no ha estat obstacle davant de les ganes de regatejar…

Així doncs, s’han pogut disputar un total de 5 proves ja que el segon grop que s acostava tenia pinta de ser…quelcom més que un grop….i així ha estat.

Un total de 17 participants han preparat les seves unitats i cap a les 13h s’ha donat la primera sortida.En el primer pas de boia ha quedat clar les ganes que hi havia a la flota de treure pit provocant un apilotament de diversos vaixells pero hàbilment, en Joan Conesa ha sabut treure’n profit i ha aconseguit guanyar la primera de les cinc manigues d’avui.

Darrera seu s’ha classificat el nostre company de St Feliu, Jordi Gelabertó, “Toti” que avui ha lluit els nous colors del seu V6….negre! Amb aquest look ha signat una participación molt regular s’ha mantingut durant tota la jornada entre els 5 primers. Oriol Forn, Cuco i  l'Oscar han completat els 5 primers llocs davanters.

Cal destacar la primera participació d’un Cockatoo vingut directamente des de Australia de mans del dissenyador i construtor Jeff Byerly. Ha tingut un inici poc lluit pero ha anat de menys a més acabant la darrera regata en tercera posicio! La copa de cava queda pendent per la propera regata.

Avui les protestes tenien un “observador” inesperat: en Juanjo, que malhauradament no ha pogut sucar el seu Gadget per coincidència amb una altra emisora. T’esperem el proper dia Juanjo i t’agraim la teva col.laboració  com la de l’Oriol que ha compartit vaixell amb tu.

Després de la espectacular desaparició del Zig-zag fa tot just tres setmanes, avui ha reaparegut…com si res!Finalmente el Cuco ha acabat quart amb un sol punt d’avantatge respecte el cinquè classificat en Joan Conesa.

La resta de proves han s’han anat succeint sota la pluja, amb pujades i baixades en la intensitat del vent però sense un clar dominador ja que des de la sortida molts vaixells ben situats presentaven candidatura a la victoria que ha estat finalmente per L’Oscar i el seu Ghost, pero per nomes 1 sol punt…segons les matematiques i uns pocs metres del segon classificat l’Oriol Forn que des de que va canviar de vaixell porta una trayectòria ascendent malgrat que un incident a  l’ultima cenyida l’ha deixat a les portes de la victoria…”no diguis blat fins que sigui al sac i ben lligat”  ANIMS COMPANY!

Sisena posició per l‘Ignacio, amb un bon debut seguit per en Xavi Cunill amb problemes tècnics a la darrera prova (crec que el walkitalki del seu fill, en Roc no funcionava….) vuitena i novena pels dos Widgets que sembla han compartit posicions…mal dia per ells, en Pau amb sortides brillants s’ha trobat més d'un moment lluitant pel podium en alguna de les proves, llàstima que els nervis i la manca d’experiència en les posicions capdevanteres han impedit que la seva bona actuació quedés reflectida a la classificació. L’Oriol Bosch i en Juanjo entre la regata i l'arbitratge han vist les seves possibilitats reduides al 50% per això avui no han pogut donar més guerra…

El gran dels  Rodas  ha estat al nivell de les ultimes proves on havia fet molt bons resultats parcials, mentre  l’amic Nacho avui no ha tingut problemas tecnics,  ni se li ha escapat el vaixell…per cert també portava nous colors de guerra al casc del seu Outlaw. El petit dels Rodas l‘Albert que s’està rumiant un V6…. No rumiis tant! I finalmente pero molt valent com sempre en Miquel que ha aguantat fins el final i potser estan més aprop de la flota.

Vull destacar el retorn a la competicio de l Albert Cunill el nostre ilustre web master i pare de la proposta guanyadora del concurs de logo a qui avui hem pogut tornar a veure navegant amb tots nosaltres...fins que la pluja li ha remullat la polvora, vull dir la emisora.

Aprofitem també per agrair la presencia a la nostra regata de l’Oriol Subirà membre del Club de Vela Blanes i de la Junta Directiva de la F.C.V. amb ell vàrem comentar la possibilitat de programar alguna prova a Blanes de cara a la propera temporada  

 Text de Oscar March i Joan Conesa. 

Top