Poc importava portar l’aparell 1 o el 2, l’Oriol Forn va dictar les regles i es va imposar en 7 de les 8 proves d’aquesta sisena prova del Circuit Català que ja ha passat el seu equador i es prepara per les proves definitives.

Jornada 6
fotos : Albert Petit

Jornada de Marató a la capital Catalana que va provocar problemes a algún patró per accedir a temps a les instalacions del Parc Fòrum. Finalment, van ser 12 els participants i molt de públic en les primeres mànegues.

Un magnífic sol d’hivern, un vent del 180º, amb tendència a marxar 10º- 15º a l’esquerra i 5-6 nusos ,foren les condicions per la primera prova que va guanyar l’Oscar no sense una intensa lluita amb en Joan Conesa i l’Oriol Forn.Pero aquesta va ser la darrera prova que l’Oriol va deixar-se guanyar. En les següents curses, a mida que el vent anava pujant, l’Oriol es va mostrar intractable i només l’Oscar i l’Ignacio vàren ser capaços de donar-li una mica de guerra navegant a prop seu.

L’Óscar, millor al principi de la prova, va aconseguir el coixí de suficient per minimitzar els danys cap al final, degut a la incorrecta elecció d’aparell, i va poder acabar segon. L’Ignacio, al contrari, va començar més discret i va finalitzar la prova pletòric. En Joan va haver de  plegar per atendre temes familiars tot celebrant els seus 44 anys (felicitats), i en Sergi es va dedicar a fer malabarismes més vistosos que efectius amb l’aparell 1,desaprofitant el potencial del barco.

Bon resultat final de l’Ernest, prenent-li les mides al vent i aguantant fins el final després de patir en les mànigues intermitges, i bé també L’Óriol Bosch i en Juanjo Pedemonte amb bons resultats mentre varen estar a l’aigua. La resta de patrons, uns per prudència i altres per sinistre varen anar abandonant la prova a mida que aquesta avançava, essent el més perjudicat el Xavi. Tercer naufragi (el del Nimbus) en aquesta temporada en el mateix camp, que ja sembla el triangle de les Bermudes.

Només tres barcos de 12 vàren completar el total de les 8 curses, ja que si a mitja prova les condicions eren terminals per aparell 1, les últimes eren rotundament d’aparell 2 amb un vent de 13 nussos amb ratxes de 15.  

Una reflexió: si ahir abans de començar a tots ens assemblava que portavem el barco en condicions i finalment només varen acabar quatre barcos a l’aigua, penseu com estaràn després de la pallissa d’ahir. Reviseu-los a fons i no us limiteu  a reparar només el que s’ha trencat del tot. Canviar unes escotes o una driça del floc (encara que sembli que aguantarà unes regates més),  us portarà només una estoneta, en canvi arruinar un joc de veles us sortirà per més de 80euros, més el temps d’espera i el disgust.

És en aquestes condicions on el propi Eolo ens mostra els punts febles dels nostres vaixells…fent que es trenquin.El mateix passa amb l’electrònica. Cal ser al camp de regates per experimentar en primera persona que s’ha de saber navegar amb poc vent, amb vent mig i fort. Els 13-14 nusos del diumenge són una intensitat força normal, res de l’altre món, peró també s’ha de saber navegar en aquestes condicions i mes dures.

Aquest cap de setmana s’ha pogut veure com navegar amb la quantitat de drap justa ens permet poder anar més depressa que un mateix vaixell amb massa drap. Cenyir més, major velocitat, major control a les sortides, virades més rapides...etc  en definitiva trobar el punt d’ equilibri òptim del vaixell en totes les condicions que es poden donar en una regata.

Bon vent!

Óscar March/Sergi Bañón

 

...podeu consultar els resultats a: TOA > classificacions > 

Top