Gran cap de setmana de vela, d’aquells que es recorden en el temps, variat, amb vent per tots els aparells i amb un camp de regates de inmillorables condicions pel nostre esport.

I Trofeu Ganxó

fotos: Quito Pi

Com l’any passat al acollir el Campionat de Catalunya, el Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols  ha tornat a possar tots els mitjans humans i materials a disposició dels regatistes amb tot l’equip encapçalat pel seu Director esportiu Fabià Cianfagna, que va actuar com a comitè amb una bona tasca de control i organització. Tampoc va faltar en Quito Pi amb la cámara a una mà i la pipa a l’altre… Cal agraïr també l‘esponsorització de l’empresa IMNASA Marine Products que va col.laborar molt generosament en el subministrament de trofeus per a tots els participants i especialment per als integrants del podi, contribuint d’aquesta manera a l’èxit de la regata.

El Dissabte va començar molt dolç amb un llevant indecís, però un cop balissat el camp ja entrava un bon Garbí per aparell A. El vent va anar pujant de intensitat i començant a donar problemes a partir de la segona mànega, que ja era descaradament per aparell B.La jornada va acabar amb 8 proves disputades i en unes condicions clarament d’aparell C, malgrat que els bons mariners mantenien el B intentant treure’n profit. 

El Diumenge les condicions de bon matí ja eren d’aparell B, Garbí sense contemplacions virant a Migjorn al final de la jornada i afluixant prou com per acabar alguns amb aparell A. El megacrack Oriol Forn (53) va començar a imposar la seva llei, sense cap errada, cap problema tècnic, pocs entrebancs de sortida… en resum: una enveja veure’l navegar. 15 primers llocs de 19 mànegues!!!!!, sense paraules.

El seguia en Joan Conesa (12), que malgrat alguns problemes, gràcies a una excel.lent regularitat defensava el segon lloc però no aconseguia posar-se per davant. Josep Massó (32) sense fer soroll, però amb sonores protestes ja comença a despuntar amb el seu Topiko i ja s’acosta al rendiment que mereix la inversió.Els tres van formar el podi en la classificació final. La bala vermella Sergi Bañón (96) es va fent amb el Widget i compleix les espectatives d’un vaixell campió, un mariner fi en el trimat i que va millorant com a patró.

Jordi Gelabertó (66), que corria a casa segueix evolucionant dintre el RC i malgrat problemes electrics ja es veu que pot anar molt endavant,  com a regatista experimentat a qui no li tremolen els dits, només cal recordar el seu segon lloc a Palamós empatat a punts amb el primer en una regata sense problemas amb el servo de timó. El Cockatoo d’Ignacio Blanco (35) després de poques regates ja apunta un futur brillant, i un mariner que amb bones maneres però maleïnt com el qui més ja ha passat a l’atac dels de davant. Finalment la resta de flota, a més de 100 punts del líder: Pau Tineo(126), Miquel Colomer(92), Joan Pedemonte (179), Xavier Cunill (88), Oscar March (76), Collons Oscar!!!,  aquesta molla del Ghost t’està fallant massa, no t’ho mereixes això… 

Una menció especial per a J.P. Giménez (141) es troba immers en una encomiable tasca de millora i adaptació d’un vaixell amb futur, tot i que amb un present accidentat (segón naufragi de la temporada ). Cal agraïr al bus del club el rescat de l’orsa que s’havia desprès, l’armador també respira… ànims i endavant.

I finalment,  …com a estrella convidada ….en estrena a la porta gran de la vela: ….Quim De Jong (1), que segur que va disfrutar molt malgrat només tenir aparell A i poder disputar tres mànigues de la regata.
La seva tasca com a reporter beneficiarà el conjunt de la flota.

 

Podeu consultar els resultats a: TOA > classificacions >  

Top