En un magnífic ambient de vela i després d'alguns anys sense poder compartir el nostre esport amb la resta de classes convocades, la flota IOM de Catalunya ha aprofitat amb bona nota les condicions de poc vent que han marcat aquesta 22ª edició de la Setmana Catalana de Vela. La regata  ha comptat amb la participació de 9 regatistes de la Classe IOM que han disputat en 2 jornades un total de 15 proves i això va permetre descartar-ne tres, de manera que des d'un punt de vista merament esportiu podem dir que el desenvolupament d' aquesta regata s'ha correspost amb el nivell 1 que té assignat.

Setmana Catalana de Vela 2008 

Imatges cedides per Joan Gelpí

Així doncs, malgrat els dubtes i patiments que la ubicació del Camp de regates despertava entre els organitzadors de la prova, (sobretot després de l'entrenament previ del mes de Febrer), la presència dominant del Garbí, entrant net des de la bocana, va fer possible aprofitar al màxim les dues jornades. 

En aquesta prova ha quedat demostrada un cop més la versatilitat dels nostres vaixells i la seva capacitat per aprofitar qualsevol bri de vent gràcies sobretot a un desplaçament de només 4 Kg. i a una bona superficie vèlica.

Pel que fa a la conducció de la regata cal destacar en primer lloc el magnific treball que van fer  tant la nostra jutgessa Margarita Colomer, que ja començar a comptar amb molta experiència acumulada, com també en Joan Gelpí com a responsable Tècnic designat pel C.N. El Balís per les proves de Classe IOM. Entre els dos van aconseguir mantenir el camp de regates perfectament orientat aconseguint a més que la mitjana de durada de les proves estés en uns 14 minuts per prova. La feina extra la va tenir en Joan que sovint havia d'allunyar els creuers que volien entrar a port travessant el nostre camp... tot i així li va quedar prou temps per oferir els seus consells al Quim i també a d'altres regatistes a qui va trimar les veles. Esperem comptar amb tots dos de cara a les properes edicions.

El camp de regates, ubicat a la bocana de port era estret i llarg de manera que totes les proves es va navegar en un Sobrevent-sotavent amb off-set a barlovent i la sortida  situada aproximadament a  2/3 del recorregut. En funció de la intensitat del vent el recorregut "Sortida-1-2-3-1-2-3-Arribada" s'allargava amb un tercer tram de cenyida i empopada amb la qual cosa el patrons tenien molt oberta la possibilitat de intercanviar posicions o de recuperar posicions en cas de una mala sortida. 

La zona de control quedava a una bona alçada i això permetia una excel.lent visió del camp encara que, per contra, la zona de botadura per als vaixells que inicialment s'havia previst fer des de la zona de l'heliport quedava molt allunyada. Això va provocar que tots els patrons es desplaçessin pel trencaones grimpant amunt i avall de les roques i fent equilibris amb l'emissora penjada al coll i el vaixell a la mà (alguns a més anàvem amb xancletes...) Aquest punt intentarem millorar-lo de cara a les properes edicions pel perill real que comporta.

Des d'un punt de vista esportiu va ser una regata molt disputada en totes les zones de la taula Classificatòria, al cap de la classificació el duel entre Oscar March i Joan Conesa va acabar amb una diferència de 1 punt en la classificació parcial de Dissabte i de 2 punts en la classificació final quedant l'Oscar com a primer classificat (Apa nano que feies una carona a la carpa que ni tu mateix t'ho creies...)

La segona parella de ball la van formar el Ignacio i en Sergi que també van quedar separats per només 2 punts un cop descartades les pitjors proves, cal destacar l'excel.lent regularitat dels dos patrons i la velocitat dels seus dissenys. Enhorabona al Doctor Blanco pel seu podi en aquesta regata , pel seu primer lloc en la 10ª on va demostrar saber treure profit de les errades dels seus contrincant i també per la velocitat del seu vaixell (Ignacio, como camina en las popas esa cacatua...)

Entre en Santiago i en Quim també hi va haver lluita destacant l'excel.lent paper d'en Santi que amb el seu Ericca (i les ulleres de recanvi) va aconseguir tres tercers llocs i un quart en la seva primera participació, només li falta regularitat per poder situar-se més amunt, de fet la seva actuació va sorprendre a més d'un veterà de la flota.

També força disputades van estar la 7ª i la 8ª plaça entre en Pau i l'Ernest, dos patrons que un cop millorin la competitivitat del seu material podrán lluitar en una altra divisió.

Res més, només donar la enhorabona a tots els participants i també als organitzadors (C.N.El Balís i F.C.V.) per la seva magnifica predisposició. Esperem els vostres comentaris de cara a millorar la edició del 2009 però ja us avanço que intentarem aconseguir que la carpa estigui ubicada prop de la zona de control...i potser negociar amb els organitzadors unes cervesses. 

Podeu trobar les fotos d'en Joan Gelpí en aquest enllaç http://picasaweb.google.es/secretari.rc/SetmanaCatalanaDeVela02?authkey=qnLq3zExtLc

Top