Per fi havia arribat el dia que molts estavem esperant. L’ Estartit acollia el Campionat de Catalunya amb molta expectació ja que eren molts els patrons que optaven al títol que en les darreres convocatòries havia estat aconseguit per Joan Conesa, regatista del C.N. L Escala. La elevada participació de 19 regatistes ha estat la prova del bon moment que actualment viu la flota Catalana.

 

Oscar March campió de Catalunya 2008

Des de bon matí els regatistes van passar el control de pesos anunciat prèviament, Timo, quilla + bulb i conjunt del vaixell.

Agraïm la col.laboració d’en Pep Puig que va fer els controls com a membre del comitè de regata i també de l’Antonio Espada que va aclarir els dubtes en les primeres unitats mesurades.

Un cop superat aquest trámit i amb el corresponent adhesiu certificant el “OK” del comité, van iniciar-se els preparatius dels vaixells. El Ghost 76  de l’Oscar March i en concret el winch RMG va dir PROU! Després de provar diverses alternatives per  tal de trobar el problema i amb l’ajuda de tothom (moltes gracies nois!) va queda clar que el problema era el winch i no va quedar altra solució  que substituir-lo per un de nou…  afortunadament per l’Oscar en Toti Gelabertó en portava un de recanvi. 

Mentre uns canviaven el winch, a la taula del comitè en Sergi Bañón explicava en detall al Pep Puig i al Carles la mecànica del HMS lliurant tota la documentació que ja portava a punt, fulls de classificació, etc... sort en vam tenir de tu Mr. Widget... 

Finalment reunió de patrons, dubtes aclarits i distribució dels regatistes en dues flotes per tal de configurar les flotes “A” i “B”. En Joan Gelpí que s’estrenava amb la flota IOMCAT, Benvingut, es va destapar amb un primer lloc amb el seu Bagnera, unitat que li ha deixat Oriol Forn mentre li arriba un V6…..atenció!

A l’altra flota l’Oscar March signava el primer lloc de les 3 primeres proves mentre Joan Conesa, Oriol Forn, Josep Massó, Joan Gelpí i Toti Gelabertó seguien de ben aprop el regatista de Lloret de Mar. Molt apretades estaven les coses i els que venien per darrera, Sergi Bañon, Santi García, Pau Tineo (amb una bonic Cockatoo groc!), Xavi Cunill (que no va poder estrenar el seu Shark) i Francesc Conesa que reapareixia amb el seu Ikon,  mantenien una aferrissada lluita per tal de no baixar a la flota “B”. 

Per darrera Albert Rodas donava mostres de la seva progressió a mans del seu nou V6, mentre en Quim de Jong feia anar molt depressa l’Azetone 104 i en  Juanjo Pedemonte veia com a la darrera regata amb el seu Triple Crown anava millor que mai! Ernest Rodas… Wheels pels amics, no aconseguia trobar la posada a apunt del seu vaixell. L’ Antonio Espada que aquesta temporada no ha pogut agafar ritme de competició estrenava el seu “Pink V6” pero notava la manca de entrenament a les sortides i també al pas per les balisses però sobretot li cal trobar el trimat òptim del seu vaixell.

En Miquel Colomer va apareixer amb la noticia de que ben aviat disposarà d'un Ghost, imaginem que en part gràcies a la seva “sponsor” particular, sigui com sigui  FELICITATS!. Val a dir que en Miquel va tenir inicis de regates prometedors, amb bones sortides  i amb la seva participació regular se li comença a veure una clara evolució …PROGRESSA ADEQUADAMENT. Finalment, En Nacho Moya i l’Oriol Bosch (per una desafortunada avaria del seu Winch) només van poder participar a les proves del Dissabte com queda reflectit a la seva classificació.

 Resumint una primera jornada amb un total de 7 proves disputades amb un vent de entre 5 i 7 nusos una mica rolon i molta onada que van deixar la classificació oberta per la darrera jornada ja que només 4 punts separaven el Ghost 76 del Ikon 53. 

 Segona jornada de regates. 

El dia s’aixecava tapat i amb un vent més inestable que el dia anterior. Malauradament només es van poder disputar 3 proves. Els canvis en la direcció del vent i les protestes van fer que finalment només fossin 10 les proves a comptabilitzar.

D'aquesta jornada cal destacar la remuntada de Toti Gelabertó i especialmente de Joan Conesa, que no va voler marxar sense deixar clar que encara té corda per estona i va signar 3 primers de 3 proves disputades. 

Oscar March s’emportava el Campionat amb 3 punts d’ avantatge sobre Joan Conesa que li prenia el segon lloc a Oriol Forn per només 1 punt, quart i també remontant Toti Gelabertó. Joan Gelpí baixava fins la cinquena posició pero deixant un molt bones sensacions. En sisèna posició un Sergi Bañon  molt regular, es va aprofitar de les dos desqüalificacions de Santi Garcia que perdia un lloc respecte Dissabte baixant fins el seté signant tot i això un magnific campionat. 

Vuité lloc per Josep Massó, que Diumenge va sumar 2 DNS per problemas amb el seu Topiko i va trobar a faltar hores de navegació, novena posició per Xavi Cunill…ets un crack! Desena posició per Pau Tineo amb el Cockatoo cedit per l'Ignacio i empatats a punts amb Juanjo Pedemonte que ja está buscant un vaixell més competitiu..., dotzena posició per Quim De Jong que va estar sempre molt aprop d’estar navegant habitualment a la flota “A”, tretzena posició per el petit dels Rodas i el seu KATATRAPU!

Francesc Conesa feia molts mesos que no navegava  i òbviament va notar la falta d’entrenament acabant finalmente en catorzena posició, la quinzena posició va ser per Ernest Rodas que no va trobar el seu lloc al camp de regates, mentre l'Antonio Espada quedava setzè amb problemas técnics i aparicions de “bonys” en el casc del seu vaixell….i finalmente en Nacho Moya que poc a poc va agafant ritme de competició i l'Oriol Bosch que va deixar els creuers per unir-se a la nostra regata (ben fet Oriol) fins que el seu winch va dir prou a la segona prova. 

Des d’un punt de vista merament esportiu i amb la classificació final a la mà cal destacar el magnífic Campionat disputat per 2 dels nouvinguts a la classe, ens referim a en Joan Gelpí que tot i tenir experiencia amb els MM quasi no ha pogut entrenar amb el IOM que li ha cedit l’Oriol i també en Santi García que en la seva segona regata IOM ha navegat sovint prop de les places de podi.  Enhorabona a tots dos.  

Finalment dir que creiem que ha estat un èxit poder reunir en aquest Campionat 19 patrons, tots ells de la mateixa federació, i també ha estat una sort poder comptar amb el suport del C.N. L’Estartit, i el seu equip tècnic i directiu. També cal destacar i agraïr la presencia al nostre Campionat  d’en Pep Puig de la F.C.V. no només pel seu valuós suport en la conducció de la regata sinó perque ens permet  visualitzar el creixent suport que la nostra classe reb des de la Federació.

Agraïm doncs, l’esforç fet per conèixer i aprendre les particularitats dels IOM ja que és això el que ens permet (a nosaltres els primers) millorar de cara al futur. La propera temporada la nostra flota tornarà a L’Estartit, i ho farà per disputar una regata de nivell 2...  demostrant un cop més com els IOM permeten, com diu el vigent campió,  “integrar una regata dins d’una població”. 

FELICITATS!

L’any que ve…més! 


Text de: Oscar March amb la col.laboració de Joan Conesa

Top