L'Escala, 30 i 31 de maig de 2009

Com és costum aquest cap de setmana ens van rebre al Club Nàutic l'Escala, un club on sempre ens sentim com a casa i ens van organitzar una brillant regata, perfectament control.lada per els menbres del Club amb en Fabià Cianfagna al capdavant.

Ja fa quatre anys que l'Escala organitza aquesta regata, que cada any guanya inscrits i que ja compta amb tres regatistes locals, Jordi Puig, Marc Mañas i Jordi Oliveras, tres pesos pesants de la vela que aviat tintran moltes coses a dir, despres d'un llarg hivern desenvolupant el seu projecte de IOM de nom "AK PORNI."

Dissabte es va navegar fora el malecó, en unes bones condicions de vent de llevant una mica rolon de entre 7 a 10 nusos que va permetre fer quinze mànigues còmodament per als barcos i en alt risc per als patrons (... Ernest, comença la recuperació que Roses t'espera...).
Després de la primera jornada dominava Joan Gelpí amb sis primers i descartant un DNF i un cinquè, la flota seguia molt apretada, Sergi Bañón que feia els millors resultats i Marc Mañas amb dos primers demostrava el potencial de l'AK PORNI. Tot quedava pendent de les protestes i reparacions demanades.

Diumenge es va navegar en el mateix camp, amb molta onada i un vent que virava a Nord i anava pujant vorejant el límit de l'aparell 1. Juanjo Pedemonte començava a marcar el territori a ritme turbodiesel i Oriol Forn perdia posicions per avaries.
Just quan l'Oscar March començava la remontada moment en que la organització va decidir traslladar el camp a l'interior, davant l'escola de vela, un camp cinc estrelles on es van poder fer cinc mànigues més.

Aquesta zona interior és molt més tècnica, ja que les rolades son constants, cosa que va afavorir a un gran coneixedor del camp, en Jordi Puig (punyetero, com et coneixes aquesta zona). La tensió es va alleujar pensant en la seguretat dels barcos, però la tensió es mantenia en les rolades i caigudes constants que no perdonaven cap error.

A la flota mitja cal remarcar el retorn de Josep Massó, la presència sempre engrescadora de Xavi Cunill, Miquel colomer, sempre disfrutant, Pau Tineo amb un barco mal parit, Ernest Rodas premi a la constància tot i els problemes de ràdio.
Menció especial a Jordi Cargol, benvingut a la flota, amb un barco que anirà bé aviat, ànims i paciència. Jordi Oliveras, amb el segón AK PORNI, un barco que necessita reforç i ajustaments i finalment Joan Conesa, que no va poder navegar per averia definitiva però que hauria estat al capdavant, ànims Joan (porta dos servos a Roses).


PAU126

 

Top