Arrenca la Lliga de Promoció de la Classe IOM 2010 amb la primera de les 6 proves programades per aquest any.

Quinze  participants  van desafiar les baixes temperatures, ja que el termòmetre marcava dos graus a les 10h del mati, pero gràcies al sol es va fer suportable.

La jornada va destacar per la presencia de molt public veient les evolucions dels IOM, moltes cares noves al pantalà i també  pel retorn de regatistes que van ser pioners a Catalunya de la clase, com la Marta Forn.

Ja fa unes quantes jornades que Eolo fa acte de presència pero amb un vent de component O amb rolades a N que fan difícil balissar el camp de regates. Malgrat això i amb paciencia es van poder donar 8 sortides per començar l’any 2010.

Celebrem la incorporació de nous regatistes com en Miguel Cayuela, l’Ariadna Pons i el Kiku Roura qui ja havia participat en alguna regata a finals del 2009.

Primera regata, vent de component O amb ratxes de N de entre 3 i 6 nusos a primera hora acaban el dia amb un garbí que va anar perdent intensitat a mida que baixava el sol.

Aquesta primera prova ha estat guanyada per l’Oscar March amb 12 punts i que acomiada amb bon regust el seu actual vaixell, en segon lloc s’ha classificat  l’Oriol Forn amb 13 punt qui també acomiada  el seu actual vaixell amb un bon resultat. Tots dos  estrenaran els seus nous V7 posats a punt pel tècnic Ernest Rodas.

El tercer classificat ha estat en Juan Pedro Gimenez “Cuco” amb 17 punts després de descartar dues proves.

Juanjo Pedemonte ha estat quart amb problemes per trovar el reglatge idoni. La resta de classificats han estat, Joan Gelpí amb problemes d’electrónica, per davant de'n Sergi Bañon i Kiku Roura, que recent incorporat a la flota IOM ha estat setè. El  vuitè lloc ha estat per en Miquel Colomer, disposat a fer grans coses també en el món de les regates com ja les fa en Slot.

Tanquen la classificació el nou Tresorer de la classe Nacho Moya, l’Antonio Espada desè, mentre segueix posant apunt el seu Lintel que es defensa millor amb condicions de vent fort. Ernest Rodas ha acabat onzè classificat malgrat que en moltes manigues ha lluitat amb el grup capdavanter i ha quedat molt aprop de guanyar una prova.
Un dels recent incorporats, en Miguel Cayuela, ha estat dotze en la seva estrena, la Marta Forn en el seu retorn a la classe després de 3 anys d’absencia ha patit problemes d’electrónica en la seva unitat, mentre l’Ariadna Pons ha estat lluitant amb el seu IOM a qui de ben segur li anirà agafant el tacte.

La jornada també destaca per la participació d’un company ben retrobat després de molts mesos, l’ Ignacio Blanco que malgrat no regatejar per problemas de càrrega a les seves bateries ens ha promés que el tornarem a veure ben aviat.

Top