CNEscalaDissabte 19 de Març  (Sant Josep i dia del pare) es va dur a terme la  cinquena edició del Trofeu Empúries al Club Nàutic L’Escala.

En Xavi López, Director Esportiu del Club Nàutic L´Escala amb en Manel Pedreira, que va fer de jutge de regates i en Marc d’ajudant de salvament, es van encarregar que tot fluís a les mil meravelles, des de la xerrada prèvia fins la entrega de trofeus i pica-pica (ja ens agradaria que tots els "pica pica" fossin com aquest) per clausurar la competició.

Durant la setmana la tramuntana prevista segons el Sr. Windguru havia d'estar entre 15 – 22 nusos on aniríem justos amb el aparell 2...i així va ésser!

El camp de regates bastant petit segons comentaven els navegants més experimentats el qual va donar molt joc per tàctiques de sortida i d’arribada a boies...llàstima que el pantalà de vegades s´ens quedava una mica estret per veure el nostre vaixell!

El dia es va iniciar amb un dia espectacular  de Sol i força vent  amb 14 participants, dels quals des d’un primer moment, ja es van començar a perfilar, qui s´ emportaria la competició amb en Joan Gelpí, al capdavant, Jordi Oliveres, Òscar March i Ernest Rodas,el  qual va iniciar molt bé la competició amb tres primers llocs  a les cinc primeres proves, però, malauradament va haver de retirar-se per averies.

En Oriol Forn va tenir problemes amb la ràdio i no va poder participar a la meitat de les primeres regates, però, traient a les que va participar sis primers llocs, només batut en victòries parcials pel Joan amb vuit!

Malauradament, en Jordi Cargol, Juan Pedemonte, Pau Manich i Marc Mañas van tenir averies que els van impedir participar a la majoria de regates...us desitgem més sort a la propera!

Es va acordar per majora donar la darrera sortida a les 17h, però, quan ja portàvem 18 regates i, ens trobàvem una mica marejats de tantes voltes,  es va decidir fer la última sèrie i, batre així, el record de regates en un sol dia, segons em van informar els més veterans de la classe.

Finalment, després de 21 regates en Joan Gelpí, representant al Club Nàutic el Balís,  participant a la seva darrera regata amb el Xiruca va ésser qui es va emportar la victòria amb 45 punts, seguit molt de prop pel Jordi Oliveras del Club Nàutic L´Escala amb només 3 punts més i, finalment, en  Xavi Garcia del Club Nàutic El Balís, amb 59 punts  va tancar el podi del dia.

A destacar la cinquena plaça de la Margarita Colomer amb regates molt regulars durant tot el dia amb un segon i quatre tercers llocs.

El proper any ben segur que tornarem de nou a La Escala per seguir continuant amb la bona rebuda i organització per part del equip del Club, així com del jutge de la Federació Catalana de Vela, i continuar gaudint d’aquest meravellós esport a Catalunya en companyia de tots vosaltres.

 

Classificacions

Top