Inauguració del nou camp de regates al Canal Olímpic de Castelldefels

Per Miquel Angel Roselló (ESP 98)

SetmanaCatalana2011La Setmana Catalana de Vela ha estat el bateig de la Classe IOM al Canal Olímpic de Castelldefels. Això crec que era el més important, després de la incertesa de que passaria un cop acabada l’etapa del Port Fòrum.  El cert es que hi havia ganes de regatejar, de comprovar els vents i la infraestructura del Canal Olímpic. I tot va sortir rodó. Be...tot no, el temps no va acompanyar gaire. Quasi van ser dues jornades de llams i trons... sobre tot la segona, amb una intensa pluja que no va poder amb nosaltres, aferrats a les nostres emissores sota fundes o impermeables... Alguns inclús es van oblidar que la portaven...dic jo! Es el cas de Joan Gelpí que va haver de dir adéu a la competició poc desprès de la onzena prova. Primer va tenir problemes de programació amb l’emissora i després li va caure a l’aigua quan es disposava a llençar el seu vaixell a l’aigua. El Campió de Catalunya 2011 i líder de la SCV de la primera jornada s’havia de retirar, acabant en el vuitè lloc de la general. Un altre baixa “il·lustre”, aquesta de bon començament, va ser la del Ernest Rodes, que  va haver de tornar a casa sense poder completar ni tan sols una regata, per problemes de electrònica, amb la mala sort que quan va anar a rescatar el vaixell, sense voler va ficar l’emissora que portava a l’aigua del Canal. Total, un xop, xop...que veurem si podrà resoldre.

Crec que es un èxit que quinze patrons participessin  a la Setmana Catalana de Vela; alguns de nous, com es el cas de Xavier Hernández (C.N.Garraf), amb vaixell prestat pel Esteban Ferrés. I altres, com jo mateix, després d’alguns mesos de mals de cap fessin  el seu debut no amb les millors condicions atmosfèriques, ja que els vents van ser fluixos la primera jornada i més intensos i amb moltes ratxes la segona jornada. Però el pitjor no van ser els vents que no eren els que esperaven cap de nosaltres. La direcció va ser de N-NO de 3 a 10 nusos, amb algunes ratxes al límit del aparell 1. Però de Garbí, res de res. Varem tenir vents de tempesta i de pluja...i aigua del cel...”per parar un tren”. Alguns van preferir no patir a la segona jornada i es van retirar. Les que no van fallar van ser la Marta i la Margarita. Van ser incansables en a seva tasca de jutgesses i no van tenir compassió al hora d’aplicar penalitzacions. I això que diumenge mentre esperaven l’arribada del vent van donar una classe magistral de reglament al bar.

 

Des de bon començament Joan Gelpí, Oscar March, Kiku Roura i Esteban Farrés es van situar ràpidament i ja des de el començament en les primeres posicions de la flota. Tot i que anava amb un Pikanto “prestat” (a l’espera del seu nou Lintel), Joan Gelpi començava la SCV amb dos segons i un primer no baixant el primer dia del quart lloc,a excepció d’una regata per un problema tècnic. La seva serie va ser impecable: 2-2-1-3-4-4-DNS-2-1-2-2. Líder sense discussió i amb Roura i March a l’estela. S’ha de destacar que en aquesta primera jornada es van fer nou regates i que en l’ultima només van poder creuar la meta cinc embarcacions dins el temps límit degut a la caiguda del vent. En la primera jornada un total de set patrons van guanyar alguna regata i entre ells i per primera vegada Eduard Bonifacio (1) i Miquel Angel Roselló (1). Diumenge vam estar esperant el vent quasi dues hores. Finalment sota una persistent pluja i sense quasi descans, amb la complaença i col.laboració del Comitè de Regates vam fer nou proves. Els ensurts que van patir en l’electrònica dels seus vaixells van fer que Joan Gelpí i de Kiku Roura, que eren candidats al podi, haguessin d’abandonar. En canvi qui va aparèixer en aquesta segona jornada  va ser Oriol Forn, que tot i no competir en la primera jornada va acabar la SCV en el setè lloc amb aquests parcials: 3-1-2-1-3-4-2-2-1-1. El protagonisme d’aquesta segona i última jornada va ser per Oscar March, que tot i algunes interferències, es va anotar la victòria, per davant d’un Esteban Ferrés que a la segona jornada va fer clarament millors resultats que a la primera. El tercer ocupant del podi va ser per Toni Espada Jr que també va estar molt encertat, tot i que no va aconseguir cap triomf parcial. El ranking de regates guanyades la va encapçalar el guanyador de la SCV, Oscar March amb 5, seguit de Esteban Farrés i Oriol Forn (4), Joan Gelpí (2), i amb una victòria Kiku Roura, Sergi Bañón, Eduard Bonifacio i Miquel Angel Roselló.  En quant a material entre el cinc primers de la general trobem tres Vinaixa (2 V6 i 1 V7), un  Pikanto i un Widget. En definitiva, bona estrena del Canal Olímpic i Oscar March que inscriu el seu nom com a primer guanyador en el nou escenari de la clase IOM.

 

Classificació definitiva

 

Multimèdia:

fotos de la SCV (Eduard Bonifacio)

 

http://www.youtube.com/embed/bbNGNcmsNRo http://www.youtube.com/embed/XvO8UqLF5Ms http://www.youtube.com/embed/8oFuf3Cq69k http://www.youtube.com/embed/g7zuBg6p5mE http://www.youtube.com/embed/uAWvvjOAVY8 http://www.youtube.com/embed/WlUsk3UqemY

 

Top