Lliga de Promoció 4ª prova

SEGONA VICTORIA DE JOAN GELPÍCanalOlimpicEQUACAT

 

El Canal Olímpic va ser escenari el 15 de abril de la quarta jornada de la Lliga de Promoció 2012. Aquesta vegada un total de divuit patrons es van presentar en la línea de sortida, una xifra que demostra el bon estat de salut de la Classe IOM a Catalunya. I això que es van produir absències destacades com la del guanyador de la tercera prova, Oscar March, o com la del ex campió de Catalunya, Oriol Forn.

A diferència de les tres anteriors jornades, el vent va acompanyar i en alguns moments les fortes ratxes de fins a 16 nusos van portar de corcoll a més d’un participant. El Garbí va ser generós durant tota la jornada amb una intensitat d’ entre 12 i 14 nusos. El fet que les condicions atmosfèriques estiguessin entre l’aparell 1 i 2 van fer que a l’aigua es veiessin vaixells que portaven aparells diversos, tot i que a mida que la jornada avençava quasi tots els participants es van decantar per posar l’aparell 2. Com es lògic en aquestes circumstancies van haver moltes averies. Les primeres les van patir Ernest Rodas, que per problemes en la bancada de la electrònica no va disputar ni una sola regata, i Miquel Angel Roselló, que en una topada amb Kiku Roura a la primera boia de sotavent de la mànega inicial es va quedar sense “amantillo” del foc i es va veure obligat a posar precipitadament l’aparell dos i per tant es va perdre les dues primeres regates. Com a curiositat i com si no tingués prou amb el seus abundant material, destacar que Esteban Ferres va navegar amb el V7 i les veles “prestades” d`Oriol Forn.

Joan Gelpí (C.N.El Balís) va guanyar aquesta quarta jornada de la Lliga després d’imposar-se en sis de les onze regates que es van fer. En segon lloc va quedar Juanjo Pedemonte, a quatre punts del guanyador i amb tres triomfs parcials. Toni Espada, que va ser tercer també va guanyar una prova i Juan Pedro Giménez “Cuco”, va guanyar un altre. La tercera plaça va ser molt disputada i es va arribar al final de la jornada amb Toni Espada i Kiku Roura empatats a punts. La victòria de Toni Espada en la segona prova va fer decantar la bàscula al seu favor. Per la classificació final es van tenir en compte els nou millors resultats de cada patró de la sèrie d’onze regates. Dels resultats finals, remarcar que Miquel Colomer, que va ser setè,  va obtenir el seu millor resultat de la temporada.  

 

Classificacions
Top