cartellSCV2012GENroses2012

 

Durant dos dies la flota IOMCAT va ser present a la festa de la vela catalana, la SCV que enguany es va fer a Roses (Girona). Desprès d’alguns dubtes, el camp de regates escollit va ser la dàrsena pesquera, que es va revelar com un camp de regates magnífic. Les condicions de vent també van estar a l’alçada del esdeveniment i els 14 regatistes inscrits van poder fer 25 regates; 15 la primera jornada i 10 la segona.
Les dures condicions de vent i el fet que es desenvolupessin tantes regates van posar de manifest la importància de tenir el material a punt. Els problemes d’electrònica i també algunes circumstancies de la competició va deixar fora del camp de regates a diversos IOMISTES. Prova d’això és que a l’última regata només van haver sis vaixells al aigua dels 14 inscrits.

 

SCV2012

fotos: Joan Gelpí

A la primera jornada el fort vent del SW va ser la causa de molts ensurts. Les ratxes van arribar els 22.-24 nusos i tot i que la majoria de regates es van disputar amb l’aparell 2 en alguns moment va ser necessari recorre al aparell 3. Ela canvis de jarcia i veles  contra rellotge van ser un dels altres atractius de la jornada, a on Margarita Colomer i Manolo Pedreira van ser els jutges implacables que van supervisar que es respectessin els reglaments de la competició.

video: Eduard

Amb problemes d’electrònica, Oscar March no va ser capaç de defensar el títol de l’any anterior, que aquesta vegada va obtenir un estratosfèric Joan Gelpí (Lintel MMX), que va ser capaç de guanyar 15 regates. Líder ja el primer dia, en el segon va ser capaç de sobreposar-se als problemes del receptor de radio, que el van impedir disputar cinc regates, el màxim que cada patró podia descartar per la classificació final. Molt a prop d’ ell va estar Oriol Forn, que va sumar quatre victòries parcials i que amb el seu A.K.Porni va quedar a dinou punts del guanyador. Les restants victòries parcials van estar molt repartides, ja que fins a vuit patrons van aconseguir emportar-se el triomf de les regates. Una victòria van assolir: Juanjo Pedemonte, Esteban Ferres, Kiku Roura, Juan Pedro Giménez (Cuco), Arnest Rodas y Miguel Angel Roselló. El tercer classificat va ser Juanjo Pedemonte (Topiko) que nomès va estar fora del aigua en una única regata. Molt bona la classificació obtinguda pels Eduards’s Bonifacio, amb el pare en quart lloc de la general, amb dos segons com a millors parcials, i amb l’Eduard Jr en la cinquena plaça que també va obtenir dos segons llocs. A destacar que dos dissenys A.K.Porni van quedar entre els cinc primers de la general final.

http://youtu.be/oQzJkkw9WZ0
Top