FCV logo blau fons blanc

 CC 2012 PAJOAN GELPI RENOVA EL TÌTOL

 

El Canal Olímpic de Castelldefels va ser escenari del Campionat de Catalunya de IOM. Aquesta vegada van participar 15 patrons, una xifra lleugerament inferior a la que es va enregistrar l’any passat a Arenys de Mar. Entre el assistents cal destacar la presència de Xavier Zatarain, que va venir des de Vitòria. En l’últim moment es van quedar sense participar Jordi Cargol (per problemes físics) i Xavi Moya.

Les dues jornades van ser totalment oposades. Vent de S-SW de  8 a 16 nusos la primera jornada, i  de E-SE de 3-6 nusos a la segona. Això va significar que a la primera jornada s’utilitzés com àrea de control la zona de Llevant del Canal (sota la cafeteria) i a la segona la banda de Ponent. Amb la voluntat de tots, però especialment del fill de Juanjo Pedemonte, com a balissador/rescatador  i de Alex  com a jutge i Comité de Regates, es van muntar els camps de regates, que, com sempre, es van demostrar molt idonis per la flota IOMCAT. A la primera jornada es van fer 18 regates, sent necessari emprar l’aparell 2 en la primera sèrie de 4-5 regates per a continuació posar l’aparell 1 fins l’acabament de la jornada. Tot arribar tard i no poder participar en la primera regata, aviat es va veure que davant l’absència de Oriol Forn, seria Joan Gelpí el que tenia més números per aconseguir el Campionat. Tot i això, Xavier Zatarain, Campió Vasc, era un rival difícil com va quedar palès en les primeres regates. Tot i els problemes a la segona jornada amb el servo de veles, Joan Gelpí va acabar el Campionat en primer lloc. El fet que es poguessin descartar 5 resultats li va permetre desbancar a Zatarain, que es va haver de conformar con la segona posició. Darrera de tots dos un Juanjo Pedemonte que va estar molt encertat, guanyant inclús diverses proves. Molt aferrissada va ser la lluita per la quarta plaça entre Esteve Farres i Antonio Espada, resolta a favor del primer per 11 punts de marge. En quant a material destacar que entre els cinc primers trobem tres Lintel, un Topiko i un AK.Porni.

El Campionat va acabar en la entrega de premis, consistent en material divers ofert per Drassanes Wheels als primers classificats. Desprès del Campionat de Catalunya hi haurà un “parón” al calendari fins al proper mes de setembre en que es rempendrán les competicions.

Classificació:
1 Gelpi 40; 2 Zatarain 53; 3 Pedemonte 91; 4 Ferres 121; 5 Espada Sr. 132; 6 Jimenez 150; 7 Rodas 159; 8 Roselló 176; 9 Roura 185; 10 March 189; 11 Espada Jr. 201; 12 Bonifacio 209; 13 Sanchez Hidalgo; 14 Busquets 249; 15 Colomer 260

 

Top