EL BAIX EMPORDÀ, TAMBÉ ES ZONA DE VENT

 

 

El dissabte 9 de febrer, en plè Carnestoltes, es va celebrar a les aigües de Sant Feliu de Guixols el VI Trofeu Ganxó, primera prova de l’any de nivel 2 de la Federació Catalana de Vela.

 

Amb un ambient gèlid i amb un vent de Tramuntana important el Baix Empordà va rebre a la flota IOM.CAT amb molta trampera. Diuen per aquestes terres que la tramuntana fa posar a to als empurdanesos i fa estar esvaloats a tota la resta!!!

 

Per aquesta primera cita de l’any s’hi van inscriure 16 barcos amb absencies destacades com la familia Espada, Jordi Cargol, Nacho Moya i d’altres. Pero amb l’incorporació a la flota de Jordi Gelaberto “Totti” amb un Topiko, que va ser la revelació de la regata i la també la reincorporació de la Ari Pons que aquest any la veurem molt sovint entre nosaltres.

 

p1080567

 

Amb la Tramuntana ja establerta, es monten el barcos amb l’aparell 2 i amb un recorregut paralel al pantalà començà la regata puntualment. On un total dominador Uri i el seu A.K. Porni repasa a la flota amb tres primeres posicions i on un finissim Ernest Rodas es l’únic que pot estar aprop!!!.

 

 

 

Pero després de les tres primeres regates i degut a una baixada de vent alguns valents decideixen cambiar d’aparell i posar el 1 amb moltes presses i gairebé sense trimar.., pero l’aposta els hi surt molt bé ja que aprofiten tenir mes drap.

 

p1080577

 

Un soprperent Esteve amb el seu nou Lintel MMX aprofita per fer tres primeres posicions seguides i tenir una lluita molt emocionant amb l’Uri i el Totti, seguits per l’Ernest. Llastima per l’Oscar ja que un problema elèctric fa que tingui que abandonar la regata. I a partir de la cinquena prova en Xavier Hernandez es reincorpora a la flota amb el seu Widget.

 

Sobtadament desapareix la tramuntana i apareix un vent tèrmic de garbí, que fa cambiar tot el camp de regates i fa que tota la flota faci el canvi d’aparell.

 

Una vegada tot a lloc, comença una lluita molt intesa entre l’Uri, Cuco i el seu Britpop, Totti i Esteve molt emocionant amb alguns convidats com Eduard Bonifacios i el seu A.K. Porni, Pau Manich i el seu Ericca, Magali i el seu Ikon,…. Que fa que la regata es converteixi en molt emocionant en cada una de les proves.

 

 

Destacar 539738 425873784157324 1720766097 nla bona feina feta per al comité dirigit per el Fabian Cianfagna, en Quito i en Xavi, que han sapigut portar una regata bastant plàcida.

 

Destacar també que entre les baixes també hi ha hagut en Juanjo i el seu Topiko, que ha tinc trencadissa al mástil!!!

Una vegada finalitzada la regata el Club Nàutic Sant Feliu ens ha brindat una barbacoa estupenda i entre butifarra i pinxos comentavem els detalls de la regata.

 

I finalment s’ha realitzat l’entrega de premis;

En la categoría Plati la classificació el guanyador ha estat Miquel Colomer amb el seu V-6, seguit de l’Ari Pons i el seu Tike i en tercera posición per en Xavier Hernandez i el seu Widget.

 

En la categoriá Or el guanyador ha estat en Jordi Gelaberto i el seu Topiko i cuart classificat a la general, seguit per Eduard Bonifacio i el seu A.K. Porni i en tercera posicio en Eduard Bonifacio Jr i el seu Ghost.

 

La victoria absoluta ha estat per Oriol Forn i el seu A.K. Porni, seguit per Esteve Ferres i el seu MMX i en tercera posición ha estat per Juan P. Gimenez i el seu Britpop.

 

p1080697

 

Des de la IOM.CAT volem agraïr tota la dedicació realitzada per el Club Nàutic Sant Feliu per la gran regata organitzada i ja estem treballant per la próxima edició.

Top