40 KNOTS D’IOM

 

rasca c

 

El dissabte 18 de maig, en el marc del Festival “Palamós Terra de Mar” s’ha celebrat a les aigües portuaries de Palamós, el V TROFEU CUNILLERA organitzat per el C.V. Palamós i puntuable per al Ranking de la FCV, per al Trofeu Primavera del IOM.CAT, per als Rankings IOMOR i Circuit IOM.CAT.

Amb 22 barcos inscrits, Palamós ens va acollir amb unes condicions de vent de 15 nusos de sur i amb un sol que feia goig.

Degut a la mar ja esvalotada, es decideix cambiar l’ubicació del camp de regates, preveient l’augment de la intensitat del vent.

 

flota c1  flota c2

 

Finalment i degut a les baixes mediques d’ultima hora de Juanjo Pedemonte, Xavi Hernandez, Enric Busquets i la familia Bonifacio; a recuperarse!!!!

Amb l’aparell 2, els ioms es començen un Warm Up, aprofitant l’ignauguració del Festival, per fer bona la visita de les autoritats i el centenar d’espectadors del festival.

Amb un vent que va pujant d’intenssitat, els ioms començen les proves sense molts problemes; encara que sempre n’hi ha algún….

En aquestes primeres proves tant l’Oriol Forn amb el seu Widget i en Cuco i el seu Britpop, no donen treva i marcan el ritme de la regata, seguits molt aprop d’en Totti amb el seu Topiko i Esteve amb el seu MMX amb problemas técnics des de la primera prova.

 

barlo c  flota c3

 

Destacar el bons resultats dels nous benvinguts están fent com en Ramon Soler i el seu V-6 i en Joan Tutussau i el seu Proto de fusta.

Després de 9 durissimes proves els abadonaments començen a ser importants amb més de 25 nusos de vent, es el moment de poder degustar un fàntastic dinar a les instal·lacions de la llotja de Mar de Palamós.

 

comida c1

 

On es comenten les proves amb detalls en aquest dinar de germanor, on també es veu la pujada de la intensitat del vent!!!

Al reinici de la regata, el vent ha pujat fins als 30 nusos i obliga als regatistes supervivents a posar l’aparell 3. Encara que algún “valent”, amb absència del mateix surt amb el 2, ingovernable!!!!

Gracies a una donació de l’aparell 3 de l’Antonio Espada, l’Esteve Ferres pot seguir les proves i poder tastar la duressa de les ratxes que amb una punta de 41 nusos, fan que els mes malats arrisquin el material.

 

salida c1  flota c4

 

Son 7 els supervivents, i que a la ultima prova només estiguessin 4 ioms a la línea de sortida. Ja que a cada ratxa el barco patía massa per avançar!!!

Degut a les moltes baixes i a no tenir més danys, el Comitè decideix donar la regata per finaitzada abans de l’hora establerta.

Cal destacar i felicitar a tots els regatistes de navegar en aquestes durissimes condicions de vent.

Vull felicitar en Miquel Colomer i el seu V-6 per la gran regata realitzada per la seva regularitat i la seva fiabilitat, ja que es l’únic regatista que no s’ha perdut cap regata!!!!

El guanyador absolut ha estat en Oriol Forn i el seu Widget, seguit d’Esteve Ferres i el seu MMX, tots dos del C.N. Garraf i en tercera posición de Miquel Colomer i el seu V-6 del C.N. L’Escala.

 

trofeo c

 

Des de IOM.CAT volem agrair molt afectuosament el gran esforç al C.V. Palamós per el poder recuperar aquesta regata tan mítica al calendari d’IOM i esperem de tot cor que sigui una cita permanent en el futur en el calendari de l’IOM!!!!

Top