“L’atracció d’IOM.CAT”

 

 

El passat 12 i 13 d’octubre s’ha celebrat el Campionat de Catalunya de la classe IOM. Organitzat per l’Associació IOM.CAT per delegació de la Federació Catalana de Vela a les instal·lacions del Canal Olímpic de Castelldefels amb la col·laboració de Corsa Nàutica i Drassanes Wheels.

 

ccat 1  ccat 2  ccat 3

 

En aquesta cita hi van participar 25 embarcacions, 5 d’elles representat a d’altres territorials (Balear, Euskadi, Andalusa i Valenciana).

 

 La trobada va ser a les 10h, per fer un petit esmorzar i pogué saludar a tots el regatistes i fer els pertinent registre de participants. On s’esclareix la zona de navegació escollida (La zona de babord del canal, al costat del Bar).

 

ccat 5

 

Una vegada es va decidir la localització, els regatistes van procedir al muntatge dels IOMS i a passar el pesatge i segellat de veles.

 

A l’hora establerta es va fer la reunió de patrons, dirigida per el prestigiós àrbitre internacional Paco Quiñonero i on ens va acompanyar el President de la Federació Catalana de Vela el Sr. Gerard Esteva, os es va recordar el funcionament de les regates en flotes i recordar el decàleg de comportament a tots el regatistes.

 

ccat 4

 

Amb un vent de sud amb una intensitat de entre 4 i 7 nusos, es van iniciar les proves, on ja des de un inici es va poder veure una gran lluita entre 4 regatistes, Miguel Salvador, Oriol Forn, Xabier Zatarain i Ramon Goñi, amb quatre barcos diferents (Britpop, A.K. Porni, Fraktal i Xarda).

 

ccat 6  ccat 8

 ccat 9

 

I on únicament tres regatistes diferents als esmentats, van poder-se imposar en una prova, Juanjo Pedemonte, Joan Gelpí i David Marginet (revelació de la regata) amb diferents barcos (Topiko, Goth Evo 3 i V-7).

 

ccat 10  ccat 11

 

El dissabte es van fer 9 proves senceres (en total 18 mànigues), gracies al bon ritme de la regata i a la gran col·laboració dels regatistes. Encara que es van posar tres warinigs a 3 regatistes.

 

ccat 13

 

El que si cal destacar la cordialitat entre els tots els regatistes i va quedar palès durant l’hora de menjar, on el bon ambient va ser existit i acompanyats d’unes fantàstiques croquetes i empanades.

 

El diumenge, la previsió meteorològica prevista es va acabar complint fins al mig dia, i on l’organització va intentar lluitar contra aquesta.

 

ccat 14  ccat 16

 

 ccat 15

 

Ja amb una sola flota, degut a varies baixes per material i corroborat a la reunió de patrons del diumenge, es va establir el cap de regates a la mateixa zona que el dia anterior, on després de dues proves de cursa de cavalls amb moltes diferencies d’intensitat.

 

El comitè va decidir canviar la ubicació a la banda contraria a l’espera del vent tèrmic, com així va ocórrer. Però encara que la lluita del vent predominant sobre el tèrmic, feia que la navegació fos molt difícil i on el canvi de muntar les boies de babord a estribord va ser diferent.

 

ccat 17

 

Tot i així es van celebrar 7 proves més. On les arribades a boies eren molt espectaculars i amb certa dosis de emoció.

 

Després de dos dies de competició, el vencedor de la regata va ser en Miguel Salvador amb el seu Britpop representant a la federació Balear, seguit d’Oriol Forn i el seu A.K. Porni i CAMPIÓ DE CATALUNYA i en tercera posició va ser Xabier Zatarain amb el seu Fraktal, representant a la federació Basca.

 

L’entrega de trofeus es va fer amb la representació del Canal Olímpic, el Sr. Arseni de Palma, amb representació de la Federació Catalana de Vela el Sr. Fransesc Haro i com a representat del IOM.CAT el Sr. Esteban Ferres.

 

ccat 18

 

On es van entregar els trofeus de DRASSANES WHEELS, material d’IOM (veles, contres, pals, botavares i creuetes de carbono) patrocinats per Corsa Nàutica.

 

Destacar que l’èxit d’aquesta classe a Catalunya, ha fet que aquest Campionat hagi estat el record de participació dels últims deu anys. I es seguirà treballant que la participació sigui major el proper any.

 

 

Els Premiats van ser els següents:

CAMPIO DE CATALUNYA:                 Oriol Forn (C.N. Garraf)

 

ccat 21

 

Categoria AB (Altres Territorials):

         1º      Miguel Salvador (C.V. Pto. Andraitx)

         2º      Xabier Zatarain    (Aize Lagunak)

         3º      Ramon Goñi        (Aize Lagunak)

 

Categoria Plata:

         1º      Oriol Forn (C.N. Garraf)

         2º      Juanjo Pedemonte (C.N. Aiguablava)

         3º      Eduard Bonifacio (C.N. Balis)

 

Categoria Oro:

         1º      David Marginet (C.V. Blanes)

         2º      Toni Espada (C.N. Vilanova)

         3º      Juan P. Gimenez (C.N. Balis)

 

ccat 20

 

Categoria Platino:

         1º      Antonio Espada (C.N. Vilanova)

         2º      Pere A. Ubach (C.N. Sitges)

         3º      Alfonso Clavero (C.M Sitges)

ccat 19

 

Top