El passat 10 de Febrer es va celebrar la 12ª edició del Trofeu Ganxó, organitzat per el CN Sant Feliu de Guixols amb la participació de 14 embarcacions (una flota).

El dia va començar amb un vent de SW que a les 11 h. ja arribava a 15 kn, passada una hora i  ja en la zona de control anava pujant i cada cop amb més ratxes que van arribar fins a 15-20 kn.  A mesura que el dia avançava, s’accentuaven les ratxes combinades amb encalmades i canvis de direcció d’uns 90º. Realment es presentava un dia difícil per navegar.DSC00073

A les 12h  després muntar el camp d’una manera que quedes en un terme mig a la direcció del vent  comença  la clàssica reunió de patrons i a continuació s’inicia la primera prova.  Amb aquestes condicions  tots els  patrons van optar per muntar  l’aparell 2.

Des de la primera mànega es va poder observar uns canvis constants de posicions i fins al final no se sabia quin ordre d’arribada es donaria.

Es donaven casos que l’últim en arrivar al final d’un llarg es trovaba anan primer, fins hi tot, en una mànega es van quedar 2 barcos a un metre de l’arribada  aturats

En aquestes condicions es feia estrany navegar i en dos ocasions es va tenir d’anul·lar la mànega degut a canvis de direcció del vent de fins a 180º

DSC00137DSC00051

Fins a la 6ª mànega hi havia un clar destacat, l’Emilo González, que va saber llegir millor que la resta la complexitat de les rolades i va intuir que el vent perdria força abans de rolar a component nord  i, a la mànega 6,  ja va sortí amb aparell 1, la qual cosa va marcar una diferencia important.

 DSC00064

A continuació es va fer la pausa pel pícnic i tothom va canviar al aparell 1 –excepte en Manuel Palma que per problemes tècnics no va poder-

Passades aquestes 6 tandes es va canviar el camp establint-se el vent de component nord. A partir d’aquí en Eduard Bonifacio van iniciar una “remuntada” que al final el va portar a la primera posició. En Ramon Soler es va quedar just per darrera de l’Emilo, i a continuació en Jordi Martorell i Ernest Rodes que van fer una molt bona actuació amb un 1er i un 2on cadascun.

DSC00021  DSC00028

Molt bona actuació també de Carles Gallart que no va quedar mes amunt a la classificació degut a que, per temes familiars, va tenir que marxar abans de finalitzar.

També destacar la gran actuació d’en Victor Roure que malgrat l’edat va fer una regata espectacular. En algunes mànegues anava dels primers  i només perdia posicions en errors de pas de boies  i per manca d’experiència. Cal destacar que va fer un 2on i dos 5è i això demostra que te un gran futur a la classe. Noi felicitats  ens hem de treure el barret.

DSC00082

A la part Inter mitja de la taula trobem en Eduard Bonifacio jr, Kiku Roure, Jordi Obach tots tres amb resultats parcials molt bons i mes avall Juan Carlos Martínez, Manuel Palma, Lluís Mejías amb mes o menys sort i, per últim el senyor dels somriures Xavier Crespo que  va estar mes estona aturat que navegant per problemes tècnics però que no va perdre el bon humor que el caracteritza.

A les 16:30 h. es finalitza la regata una vegada completades 14 proves.  Ens dirigim al Club Nàutic i una vegada confeccionada la classificació es fa l’entrega de trofeus.

IMG 20190210 WA0017

DSC00209r

Enllaços: Classificació        Galeria de fotos   C.N. Sant Feliu de Guixols   TV CostaBrava

 Donar gràcies el Club per la bona organització i tracte rebut .