El Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols ha acollit aquest diumenge 21 de març el XIV Trofeu Ganxó 2021 de la Classe Internacional Un Metre (IOM) amb la participació de 14 embarcacions (una flota)Ganxo 2021 01

El dia va començar amb un vent de SW que a les 11 h. ja arribava a 10-12 kn, passada 1/2 hora i ja en la zona de control anava pujant i cada cop amb més ratxes que arribar fins a 15-20 kn, moment en que molts participants van decidir muntar la vela rig2.  A les 11:50 h es dona  la sortida de la primera prova,  el vent va calmar una mica la qual cosa  va afavorir els regatistes que  portàvem la vela rig 1. A partir d’aquí el vent ja es va establir mes intens i amb la vela rig 1 es feia molt difícil el control.Ganxo 2021 02

A mesura que el dia avançava, s’accentuaven les ratxes combinades amb lleus baixades d’intensitat  i  petits canvis de direcció. Realment es presentava un dia divertit i difícil per navegar. 

Des de les primeres  mànegues  es va poder observar que tant L’Eduard com l’ Emilio, Anaven molt igualats i controlaven les primeres posicions,  en Ramon i en Juan Pedro molt irregulars degut a problemes tècnics.  

En Manuel i Eduard jr. també estaven fent bons resultats.

A partir de la prova 9 va canviar la classificació degut a l’averia de l’Emilio –es va retirar-  

L’Eduard va continuar fent molts bons resultats i imposant-se amb un ampli marge de punts.

En Ramon i en Juan Pedro van fer una bona remuntada  que els va portar a la segona i tercera posició. En Juan Pedro, tot i que feia anys que no navegava va demostrar que està en molt bona forma.

La resta de participants van  tenir resultats  mes irregulars degut a problemes i averies.

Destacar l’actuació del Patró local Jordi Gilabertó que amb un vaixell cedit per Xavier Crespo i que només disposava del aparell rig 1 -la vela  mes gran i inadequada per aquest vent- completava casi totes les proves amb una habilitat d’un autèntic  llop de mar.

Ganxo 2021 03

A les 16:30 h. es finalitza la regata una vegada completades 15 proves. Ens dirigim al Club Nàutic i una vegada confeccionada la classificació es fa l’entrega de trofeus.

Ganxo 2021 05

Tota la jornada s'ha aplicat els protocols COVID19 establerts per les autoritats a més dels propis creats per l'associació IOM.CAT per donar més seguretat a tots els participants.

Ganxo 2021 06 

Donar gràcies el Club per la bona organització i tracte rebut

 Enllaços: Classificació        Galeria d'imatges: LINK       Noticia: C.N. Sant Feliu  - Costa Brava Tv  - Flickr C.N. SFG

Top