Aquest passat 19, 20 i 21 es va cel.lebrar la Copa d’Espanya de la Classe IOM convocada enguany pel Club de Mar de Almería.

Aquesta edició de la Copa va comptar amb total de 43 regatistes inscrits. L’equip català que representava a la Federació Catalana de Vela va estar format per 5 regatistes, Miquel Colomer del C.N L Escala, Kiku Roura del Club Nautic de Vilassar, Juanjo Pedemonte com a independent, Oriol Forn i Joan Gelpí com a representants del Club de Vela Badalona i del Club Nautic El Balís respectivament.

CopaEspanaAlmeria

fotos: Joan Gelpí

Les condicions de vent no van ser les millors pel desenvolupament d’una regata d’aquest nivell i van deslluïr un esdeveniment que havia aixecat molta expectativa pel bon moment que atravessa la Classe IOM i tambe  pel gran nivell dels regatistes inscrits.

El vent, malaurat protagonista durant les tres jornades, no va passar dels 2 nussos en molts moments caient sovint fins a 0 nusos provocant  llargues estones d’espera i ajornaments. Tot plegat va fer que només es poguessin disputar un total de 6 proves.

El guanyador va ser l’actual Campió d Europa, Guillermo Beltri seguit del neozeladès Ian Vickers, membre de l’equip de disseny de Copa America de l equip BMW Oracle i resident a València, el tercer regatista que va assolir podi va ser el madrileny  Juan Marcos Egea.

Cal destacar la magnifica actuació general dels regatistes catalans que en tots els casos van millorar els seus resultats en relació al passat Campionat d Espanya, destacant especialmente la consolidació al Top Ten Nacional de l’Oriol Forn (nové classificat) i d’en Joan Gelpí (vuitè classificat)

La propera regata programada dins el Calendari IOM es disputarà  el diumenge 28 convocada pel Club Nautic Sant Feliu de Guixols, serà la tercera edició del Trofeu Ganxó regata de nivell 2.

Top